Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Συνάντηση με Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας

Συνάντησα τις προηγούμενες μέρες τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ.Βασίλειο Κικίλια.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας συζητήσαμε το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, το οποίο επηρεάζει ακόμα και τις βασικές λειτουργίες της Υπηρεσίας. Ζήτησα την ενίσχυση της Υπηρεσίας με 25 νέα στελέχη.
 
Επιπλέον, ενημέρωσα τον Υπουργό πως στον Λιμένα Θάσου λειτουργεί Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με δύναμη 110 πυροσβεστών. Δεδομένου του μεγάλου μεγέθους του Κλιμακίου, πρότεινα εκ νέου η μετατροπή του σε Πυροσβεστική Υπηρεσία. Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Θάσο αποτελεί μόνιμο αίτημα μου για το νησί.
 
Παράλληλα, όπως με πληροφόρησε ο Υπουργός, θα συσταθεί σταθμός Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), με έδρα την Αλεξανδρούπολη, η οποία θα είναι αερομεταφερόμενη και θα καλύπτει όλη την Περιφέρεια. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και μεγάλο βοήθημα για την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
Τέλος, στην Καβάλα θα τοποθετηθεί μια από τις έξι νέες βάσεις ελικοπτέρων του Εθνικού Μηχανισμού Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών (Ε.Μ.Ε.Δ.Α) που θα ενεργοποιείται αν υφίσταται ανάγκη α) για τη διάσωση προσώπου που βρίσκεται σε επικείμενο κίνδυνο για την υγεία του, εξαιτίας συμβάντων που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.) και β) για τη διευκόλυνση της παροχής επείγουσας ιατρικής βοήθειας και αεροδιακομιδής προσώπων, αρμοδιότητας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ). Πρόκειται για μια Μονάδα που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα είναι η αρμόδια υπηρεσία για την επιχειρησιακή διαχείριση των αιτημάτων εναέριας διάσωσης και αεροδιακομιδών.
 
Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό για την εποικοδομητική συνάντηση. Άκουσε με μεγάλη προσοχή τα δίκαια αιτήματα μου και είμαι βέβαιος πως θα ενεργήσει δεόντως.