Συνάντησα σήμερα τηΔιευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ ΑΕ. κα Ηρώ Χατζηγεωργίου. Η συνάντηση αυτή ήταν προγραμματισμένη εδώ και αρκετό καιρό.
Ενημερωσα την κα. Χατζηγεωργίου αναλυτικά για μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της αρμοδιότητας της ΕΤΑΔ και αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.
Πιο συγκεκριμένα, υπέδειξα με φωτογραφικό υλικό την ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τόσο το παλαιό Πρωτοδικείο Καβάλας όσο και η ακτή Καλαμίτσας.
Πρόκειται για ακίνητα με έντονο ιστορικό, λειτουργικό και πολεοδομικό αποτύπωμα, τα οποία παραμένουν εγκαταλελειμμένα και αναξιοποίητα εδώ και πολλά χρόνια.
Τόνισα τη μεγάλη ανάγκη να βρεθεί λύση για την αξιοποίηση τους, όχι μόνο επειδή βρίσκονται εντός του αστικού ιστού και θα μπορούσαν να προσφέρουν ζωτικό χώρο για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αλλά και επειδή η σημερινή κατάστασή τους θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών.
Ιδιαιτέρως όσον αφορά την ακτή Καλαμίτσας, την οποία επισκέπτονται παιδιά και νέοι, ζήτησα να την επισκεφθούν οι μηχανικοί της ΕΤΑΔ και αφού προβούν στις κατάλληλες ενέργειες, να παραδοθεί η ακτή ασφαλής για τους λουόμενους.
Ευχαριστώ θερμά την Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ ΑΕ κα Ηρώ Χατζηγεωργίου, που άκουσε με προσοχή τα αιτήματα μου, επί των οποίων μου ανέφερε πως θα ανταποκριθεί άμεσα.