Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Έγκριση 200.000,00 ευρώ για τα Τενάγη Φιλίππων

Θα ήθελα να ενημερώσω τους επαγγελματίες αγρότες, αλλά και τους κατοίκους, των Τεναγών Φιλίππων πως σήμερα υπεγράφη από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή έγκριση δέσμευσης ποσού 200.000,00 ευρώ για αντιπλημμυρικά/αποστραγγιστικά έργα στη περιοχή των Τεναγών, με αριθ. Πρωτ. Δ19/1139.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως επιστέγασμα των ενεργειών μου, καθώς ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου (πρώτες πλημμύρες), όσο και με την επιδείνωση της κατάστασης τον Ιανουάριο, είχα ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους ιθύνοντες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Επίσης, στην από 6/04/2020 ερώτηση που κατέθεσα στον Υπουργό, είχα αναφερθεί και γραπτώς στην ανάγκη να χορηγηθούν αυτά τα πρώτα 200.000,00 ευρώ, προκειμένου οι επαγγελματίες αγρότες της περιοχής να μπορέσουν να σπείρουν και να μη χάσουν τη σοδειά τους. Όλο αυτό το διάστημα ερχόμουν σε επαφή με τους ιθύνοντες του Υπουργείου, υπογραμμίζοντας τη σημασία του προβλήματος, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τυρφώνα.

Πλέον γίνεται αντιληπτός ο λόγος που εναγωνίως ζητούσα την υποβολή τεχνικών δελτίων από τον Δήμο Καβάλας και άλλους τοπικούς φορείς μέχρι και τον Απρίλιο 2020. Η απόφαση αυτή δείχνει τα γρήγορα αντανακλαστικά του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, αλλά και των ιθυνόντων του Υπουργείου, οι οποίοι έχοντας στα χέρια τους ό,τι χρειάζονταν κατέληξαν σε αυτή την απόφαση. Θα δοθεί η δυνατότητα στους αγρότες μας να σπείρουν. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα λύθηκε. Οι προσπάθειες μου για μια οριστική λύση θα συνεχιστούν πάντα με την αγαστή συνεργασία μου με τον Υπουργό, τον οποίο ευχαριστώ ιδιαιτέρως!