Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Συνάντηση με Δήμαρχο Θάσου - Ίδρυση ΕΠΑ.Λ. & άλλα θέματα

Συναντήθηκα σήμερα με τον Δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη, παρουσία συνεργάτων του.

Κύριο θέμα της συζήτησής μας ήταν ο προγραμματισμός των ενεργειών που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν από πλευράς του Δήμου, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες της ίδρυσης Επαγγελματικού Λυκείου. 

Όπως γνωρίζετε, για το συγκεκριμένο θέμα επιμένω, γι' αυτό και κατέθεσα εκ νέου στην από 13 Απριλίου 2021 συνάντησή μου με την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως τη συγκεκριμένη πρόταση, που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού. Η Υπουργός βλέπει πολύ θετικά αυτή τη πρόταση και ζήτησε να κατατεθεί και επίσημα το αίτημα από Δήμο Θάσου, συνοδευόμενο από σχετικά έγγραφα.

Με τον Δήμαρχο Θάσου συζητήσαμε επίσης και θέματα που αφορούν τις υλικοτεχνικές ανάγκες σημαντικών υποδομών του νησιού, για τις οποίες δεσμεύθηκα να προχωρήσω σε σχετικά αιτήματα στα αρμόδια Υπουργεία.

Επίσης, συζητήσαμε το φλέγον θέμα της έναρξης της τουριστικής περιόδου και σχετικών ζητημάτων που πρέπει να επιλυθούν.

Είχαμε, εν γένει, μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Δήμαρχο και το επιτελείο του.

Συμφωνήσαμε στο ότι πρέπει να γίνουν οι σχετικές ενέργειες για να προχωρήσει η ίδρυση του ΕΠΑ.Λ. στη Θάσο, το οποίο θα διευκολύνει τη πρόσβαση στη τέχνική εκπαίδευση, ενώ παράλληλα θα δώσει νέες ευκαιρίες στις νέες και τους νέους του νησιού.

Κάτι που οι Θάσιοι ζητούν εδώ και καιρό, και είμαι μαζί τους σ’αυτόν τον αγώνα λόγω και της εμπειρίας μου στην επαγγελματική εκπαίδευση.