Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

420 εκ ευρώ στις επιχειρήσεις τουρισμού

Eχοντας εκδηλώσει έμπρακτα το ενδιαφέρον μου για τη στήριξη των επαγγελματιών του τουρισμού, θα ήθελα να τους ενημερώσει για μια ευχάριστη εξέλιξη, που πιστώνεται στις συντονισμένες προσπάθειες της Κυβέρνησης.

Κατά τη χθεσινή σύσκεψή του με εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο Πρόγραμμα στήριξης του κλάδου του τουρισμού, ύψους έως 420 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα έλαβε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την προβλεπόμενη ενίσχυση να ανέρχεται στο 5% επί του τζίρου στα καταλύματα και στο 2,5% στις υπόλοιπες επιχειρήσεις, με μέγιστο ποσό ενίσχυσης ανά ΑΦΜ τα 400.000 ευρώ.

Θα καλύπτει όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του τουρισμού, ξενοδοχεία, καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια και camping, αλλά και σε πρακτορεία και σε τουριστικά λεωφορεία. Η προϋπόθεση συμμετοχής είναι αντίστοιχη με τις προϋποθέσεις για το ανάλογο πρόγραμμα για την εστίαση, να υπάρχει μείωση τζίρου της τάξης του 30% και φυσικά οι επιχειρήσεις να απασχολούν, τουλάχιστον, έναν εργαζόμενο. Και, βέβαια, για επιχειρήσεις οι οποίες συστάθηκαν το 2020 αυτές -όπως και στην εστίαση- εντάσσονται αυτοδίκαια στο Πρόγραμμα.

Η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων και στοχεύει στο να παρέχει στις επιχειρήσεις του κλάδου το κεφάλαιο κίνησης που χρειάζονται για να εξασφαλίσουν τη συνέχεια της οικονομικής τους δραστηριότητας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί στην ιστοσελίδα www.ependyseis.gr, με την καταβολή της επιχορήγησης να πραγματοποιείται αμέσως μετά την έγκριση της αίτησης.

Πρόκειται για μια ακόμα έμπρακτη αναγνώριση και στήριξη ενός κλάδου ο οποίος χτυπήθηκε περισσότερο από άλλους το δεκαεξάμηνο της πανδημίας και ο οποίος πρέπει πια να κάνει γρήγορα τα βήματά του προς την κανονικότητα αλλά για να το κάνει αυτό χρειάζεται κεφάλαιο κίνησης.

Η προαναφερθείσα επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης έρχεται να προστεθεί στη συνολική προσπάθεια που καταβάλλουμε καθημερινά για την έμπρακτη αναγνώριση και στήριξη ενός κλάδου, ο οποίος χτυπήθηκε σοβαρά λόγω της πανδημίας.

Πρόκειται για άλλη μια ευρωπαϊκλη επιτυχία της ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία υπό τις μεθοδικές και συντονισμένες οδηγίες του Πρωθυπουργού βγαίνει μπροστά και δίνει λύσεις!

Αναζήτηση