Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τα ζητήματα της Π.Ε. Καβάλας & Θάσου

Επισκέφθηκα σήμερα τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σκοπός της συνάντησής μας ήταν να τεθούν υπόψη του Πρωθυπουργού ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας & Θάσου, με ιδιαίτερη έμφαση στον αγροτικό τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό, καταθέτοντάς του σχετική αναλυτική έκθεση, για την εξαιρετικά σημαντική απώλεια εσόδων των αμπελοκαλλιεργητών του Παγγαίου, οι οποίοι βλέπουν τις σοδειές τους να καταστρέφονται, να αχρηστεύονται και να μένουν αδιάθετες τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε το ζήτημα πολύ σημαντικό και απάντησε ότι θα προβεί άμεσα σε επικοινωνία με τους αρμόδιους για την επίλυση του.

Επίσης, ανέλυσα εις βάθους τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα Τενάγη Φιλίππων, καταλήγοντας στην ανάγκη να τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την οριστική επίλυση του προβλήματος, ενώ παρέδωσα στον Πρωθυπουργό προτάσεις προς αυτή τη κατεύθυνση, τις οποίες συνέταξα με τη βοήθεια ομάδας εμπειρογνωμόνων.

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε παρουσία μου με τους υπεύθυνους για τη διαχείριση της κατάστασης στα Τενάγη και ζήτησε από τους συνεργάτες του να δουν πολύ σοβαρά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Δεν παρέλειψα να αναφερθώ και στο χρονίζον πλέον πρόβλημα των χαλαζοπτώσεων, που αποτελούν βασική αιτία για τη καταστροφή μεγάλου μέρους της παραγωγής, καταθέτοντας επίσης προτάσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φυσικού αυτού φαινομένου, μια εκ των οποίων προβλέπει την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος στη Π.Ε. Καβάλας με μηχανισμούς που θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους.

Ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε την ανάγκη για εξασφάλιση επαρκούς αντιχαλαζικής προστασίας στη Π.Ε Καβάλας & Θάσου και μου απάντησε πως θα δρομολογηθούν άμεσα ενέργειες.

Τέλος, υπογράμμισα τη σημασία της Θάσου, ως του δημοφιλέστερου πόλου έλξης τουριστών τρίτων χωρών στο Βόρειο Αιγαίο, και κατέθεσα εμπεριστατωμένες προτάσεις για την

(α) αναβάθμιση σημαντικών υποδομών, όπως μεταξύ άλλων οι δύο λιμένες τους νησιού,

(β) ίδρυση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,

(γ) συντήρηση και ανάδειξη εμβληματικών κτιρίων όπως το «Παλατάκι» στα Λιμενάρια και το «Ξενία» στον Λιμένα Θάσου, καθώς και

(δ) πρόταση για ανάδειξη της Θάσου ως «Νησί Τουρισμού Βορείου Αιγαίου» και δημιουργία σχετικής διαφημιστικής καμπάνιας.

Ο Πρωθυπουργός καταλαβαίνει τις ανάγκες και τα προβλήματα των νησιωτών, και τίθεται στο πλευρό των Θάσιων για την ανάδειξη του νησιού τους!

Σήμερα επισκέφθηκα τον Πρωθυπουργό της χώρας μας.

Με υποδέχτηκε ενημερωμένος όπως πάντα και πρόθυμος να συζητήσουμε, γνωρίζοντας ότι πήγα να δουλέψουμε για ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας.

Μιλήσαμε, αναλύσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις και δρομογολήσαμε ενέργειες. 

Σήμερα συνάντησα τον άνθρωπο που οδηγεί τη χώρα με στοχευμένα, μεθοδικά και, το βασικότερο όλων, συνεχή βήματα προς μία μόνο κατεύθυνση… Μπροστά!

Αναζήτηση