Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Οριστική λύση στο πρόβλημα των Λευκών Περιοχών

Θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι μετά από τις παρεμβάσεις μου και τις συνεχείς επαφές που είχα με την ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δίνεται επιτέλους λύση στο μεγάλο πρόβλημα των Λευκών Περιοχών.

Ειδικότερα, με τροπολογία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που ψηφίστηκε την Τρίτη 22 Μαρτίου, δίδεται οριστική λύση στο ζήτημα της τηλεοπτικής κάλυψης ακόμη και των πιο απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, καθώς, όπως ορίζεται, καθίσταται δυνατή, σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, η δυνατότητα χρηματοδότησης για την προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης.
Η ρύθμιση αποτελεί μία επιπλέον πρωτοβουλία με μόνιμο χαρακτήρα, που συμπληρώνει το πεδίο εφαρμογής της δράσης «Λευκές περιοχές». Με αυτήν, το σύνολο του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των μη μόνιμων κατοίκων, έχει τη δυνατότητα για πρόσβαση στο περιεχόμενο των εθνικών και περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.
 
Υπενθυμίζεται ότι είχα θίξει επανειλημμένως το ζήτημα τόσο σε συναντήσεις που είχα με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.Κυριάκο Πιερρακάκη όσο και στη πρόσφατη συνάντησή μου στις 24 Φεβρουαρίου 2022 με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για τις Τηλεπικοινωνίες και το Κτηματολόγιο, κ.Θεόδωρο Λιβάνιο, στους οποίους ανέφερα τα σοβαρά προβλήματα τηλεοπτικής κάλυψης που αντιμετώπιζαν διάφορες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας όπως η Μουσθένη, η Μεσορόπη, το Μελισσοκομείο, η Ν. Ηρακλείτσα, η Λεκάνη, ο Κεχρόκαμπος, ο Πλαταμώνας, η Παλιά Καβάλα, η Ελευθερούπολη, το Ελαφοχώρι και η Θάσος.
 
Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.Πιερρακάκη όπως επίσης και τον Υφυπουργό κ. Λιβάνιο που άκουσαν με προσοχή τα προβλήματα που τους εξέθεσα και έδωσαν οριστικές λύσεις.
 
Με την τροπολογία αυτή δίνεται η δυνατότητα να υπάρχει τηλεοπτικό σήμα παντού και κυρίως σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές, οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση στους σημερινούς αναμεταδότες της τηλεόρασης.

Αναζήτηση