Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Παράταση απαλλαγής αγροτών από φόρο επιτηδεύματος και για το 2021

Θα ήθελα να ενημερώσω τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τους αλιείς παράκτιας αλιείας ότι παρατείνεται η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος και για το φορολογικό έτος 2021.

Ειδικότερα, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί άμεσα, η Κυβέρνηση παρατείνει και για το φορολογικό έτος 2021 την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς και για τους αλιείς της παράκτιας αλιείας.

Όπως και άλλοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον αγροτικό κόσμο, είχα καταθέσει σχετικό αίτημα στις προηγούμενες συναντήσεις μου τόσο με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και στον Υπουργό Οικονομικών.
 
Ανάλογη ρύθμιση για απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και αλιείς, ίσχυσε και τα δύο προηγούμενα χρόνια προκειμένου να στηριχθούν οι συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες από τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας.
 
Το μέτρο αφορά:
- Τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ
- Τους αλιείς παράκτιας αλιείας, που εκμεταλλεύονται, είτε ατομικά είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου, αλιευτικά σκάφη μέχρι δώδεκα (12) μέτρα, μεταξύ καθέτων.
 
Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο, προϊόν της αγαστής συνεργασίας της κοινοβουλευτής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας με τους αρμόδιους Υπουργούς, που αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στέκεται δίπλα στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα και αξιοποιεί, στον βέλτιστο βαθμό, τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια, ώστε να τους στηρίξει, με ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις.

Αναζήτηση