Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Εκσυγχρονισμός των εργαστηρίων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

Πραγματοποίησα χθες συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Κωστή Χατζηδάκη, με τον οποίο συζητήσαμε θέματα που αφορούν τις Σχολές ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ και την εν γένει λειτουργία τους.

Η συνάντηση έγινε παρουσία των συναδέλφων κ.Δημητρίου Μαρκόπουλου, Βουλευτή Β’ Πειραιώς και Ευστάθιου Κωνσταντινίδη, Βουλευτή Κοζάνης, καθώς και του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ.Σπύρου Πρωτοψάλτη με κύριο θέμα συζήτησης τις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λόγω ελλείψεως εκπαιδευτικού προσωπικού. Τόνισα ότι είναι άμεση ανάγκη να προσληφθούν εκπαιδευτικοί με τις υπάρχουσες ειδικότητες, ενώ έθιξα για μία ακόμη φορά το ζήτημα του εκσυγχρονισμού των εργαστηρίων των Σχολών ΕΠΑΣ, ώστε να συνεχίσουν τα σχολεία το σημαντικό εκπαιδευτικό τους έργο. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι πρόκειται σύντομα να εκσυγχρονιστούν όλα τα εργαστήρια όλων των Σχολών ΕΠΑΣ, έργο που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό για τη σημερινή συνάντηση και για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξε  για το θέμα των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ και για τις προτάσεις που υποβάλαμε. Γνωρίζω πολύ καλά το έργο που επιτελείται στις ΕΠΑΣ γι’ αυτό και θα συνεχίσω τις προσπάθειές μου για τη στήριξη τους..

Αναζήτηση