Επισκέφτηκα χθες τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Σίμο Κεδίκογλου, παρουσία του Προέδρου του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Θάσου, κ.Κώστα Παναγιωτόπουλου και συζητήσαμε προβλήματα του κλάδου των Μελισσοκόμων.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην απόρριψη ποσοστού άνω του 70% των αιτούντων μελισσοκόμων του Συνεταιρισμού για ένταξή τους στο Πρόγραμμα της Βιολογικής Μελισσοκομίας, επί της οποίας έχουν ήδη κατατεθεί οι ανάλογες ενστάσεις.
Τόνισα την ανάγκη ένταξης των μελισσοκόμων στο εν λόγω Πρόγραμμα και ανέφερα ότι η έγκριση όλων των μελών του Συνεταιρισμού στο Πρόγραμμα της Βιολογικής Μελισσοκομίας, θα αποτελέσει το έναυσμα για την εξέλιξη του και την ανάπτυξή του σε ευρωπαϊκό ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο Υφυπουργός κατανοώντας το πρόβλημα δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί επί του θέματος.
Ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό που άκουσε με μεγάλη προσοχή όλα τα προβλήματα που αναπτύχθηκαν. Ελπίζω σε άμεση επίλυση διότι γνωρίζω καλά το πραγματικό ενδιαφέρον της σημερινής Κυβέρνησης για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα.