Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για Γ.Ν. Καβάλας & Κ.Υ. Θάσου και Χρυσούπολης

Θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μου σχετικά με την συνάντηση που πραγματοποίησα χθες με τον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, κατά την διάρκεια της οποίας συζητήσαμε ζητήματα που αφορούν τόσο το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας όσο και τα Κέντρα Υγείας Θάσου και Χρυσούπολης.

Ο Υπουργός με ενημέρωσε πως επίκειται η δημοσίευση του Οργανισμού του Γ.Ν. Καβάλας σε σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, γεγονός που θα καταστήσει πλέον εφικτή τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής και Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα τόσο του Νοσοκομείου όσο και της τοπικής κοινωνίας και το οποίο θέτω συνεχώς στις επιμέρους συναντήσεις μου με τον Υπουργό.

Επίσης, αναφέρθηκα για μία ακόμη φορά στην ανάγκη δημιουργίας Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Κέντρο Υγείας Θάσου, αίτημα το οποίο πρόκειται να ικανοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, όπως με διαβεβαίωσε ο Υπουργός.

Παράλληλα, λύση δόθηκε στο ζήτημα που αφορούσε τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Θάσου. Δεδομένου ότι πολλοί εξ αυτών εργάζονται με απόσπαση, η επιστροφή στις οργανικές τους θέσεις, θα δημιουργούσε πολλαπλά προβλήματα την εύρυθμη λειτουργία του, κυρίως λόγω υποστελέχωσης. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε πως οι αποσπάσεις των εργαζόμενων θα ανανεωθούν.

Τέλος, ο Υπουργός με ενημέρωσε πως το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης εντάχθηκε στο Σχέδιο Ανάκαμψης, γεγονός που θα επιλύσει πολλά από τα προβλήματα υλικοτεχνικών υποδομών που αντιμετωπίζει σήμερα.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού απαιτείται η διενέργεια ειδικών Μελετών εκ μέρους των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νέστου, προκείμενου να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η διαδικασία.
Σε προσωπική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδης, μου επιβεβαίωσε πως είναι πρόθυμος να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις, ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η ένταξη του Κέντρου Υγείας στο Σχέδιο Ανάκαμψης.

Θερμές ευχαριστίες προς τον Υπουργό, ο οποίος, αφού άκουσε προσεκτικά τα ζητήματα που του εξέθεσα, δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες, ώστε να επέλθει οριστική λύση σε πολλά ανοιχτά ζητήματα του συστήματος υγείας στη Π.Ε. Καβάλας.

(φωτό αρχείου)